Valo (5)

Welke zonwering voor binnen houdt de meeste warmte buiten?

Heb je nood aan een nieuwe inrichting of ben je zo net verhuisd? Dan is dit het moment om de geschikte zonwering binnen te kiezen. Zonwering binnen zoals gordijnen, rolgordijnen of jaloezieën geeft de ruimte karakter. Ze geven de nodige privacy en je kan zelf de lichtinval in de kamer bepalen, maar daarnaast is het ook aangewezen om u goed te laten informeren over de warmtewerende functie van gordijnen. De zomers worden immers warmer, en het is fijn om tijdens deze dagen de ruimtes koel te houden. We stellen daarom graag een aantal van onze warmtewerende zonwering binnen voor.

Gordijnen en in-between gordijnen

In-between gordijnen zijn lichtdoorlatende gordijnen. Ze zijn transparant en vol van stof wat maakt dat jij naar buiten kan kijken, maar men niet kan binnen gluren. Deze gordijnen zijn daarom ideaal om privacy te creëren. In-between gordijnen filteren het zonlicht en zorgen zo voor een warmtewering en zonder dat je hiervoor lichtinval moet compenseren in de ruimte.

Je kan daarnaast ook kiezen voor een gordijn met een verduisterende stof en dikke voering. Dit kan ideaal zijn voor de slaapkamer waarbij je de ruimte koel en donker houdt tijdens de warme zomerdagen. Echter kunnen we met in-between gordijnen meer openheid creëren in kleine ruimtes, dan wanneer we werken met gordijnen met een dikke voering. Uiteraard is het hierbij belangrijk te kiezen voor lichte kleuren, deze reflecteren het zonlicht beter dan donkere kleuren die veel sneller opwarmen.

IMG_1023_1

Isolerende plissé gordijnen

Een alternatieve keuze op gebied van isolatie is een duo plisségordijn. Duo plisségordijnen of dubbele plissé gordijnen verklappen hun functie al in de naam. Ze hebben een dubbele stoflaag in de vorm van een honinggraad. Zo houden ze namelijk een laag stilstaande lucht vast tussen de twee lagen stof, op deze manier wordt de hitte tegen gehouden. 

Jaloezieën tegen de warmte

Houten jaloezieën op maat hebben een isolerende functie, kies daarbij voor een lichte kleur om de zonnestralen te doen afkatsen in plaats van de warmte aan te trekken met donkere kleuren. Door de kantelbaarheid van jaloeziën kan je zelf bepalen hoeveel licht en warmte je doorlaat. Houten jaloeziën zijn bovendien heel karaktervol en geven sfeer aan de ruimte.

Valo (18)

Rolgordijnen met een verduisterende stof of screendoek

In rolgordijnen heb je veel keuze wat lichtdoorlatendheid betreft. Je hebt rolgordijnen met een fijne stof, deze zijn dan ook minder warmtewerend. Daarnaast heb je ook rolgordijnen met aan de achterkant een verduisterende en warmtewerende stof, deze reflecteert en houdt het UV licht tegen. Daarnaast heb je ook rolgordijnen met screendoeken. Een screendoek of screenstof is een unieke stof die het zonlicht filtert zodat de warmte wordt tegengehouden, maar toch transparant van aard is. Zo kan u genieten van perfecte lichtinval en het uitzicht naar de buitenomgeving wordt hierdoor niet belemmerd.

Wij staan altijd voor u klaar!

Twijfel je nog over de juiste keuze voor warmtewerende zonwering binnen? In Out Natural living helpt u graag bij die juiste keuze. Neem contact met ons op voor een afspraak.