IMG_1855_1

Welke zonwering houdt de meeste warmte buiten?

Zomerse temperaturen, dat is genieten. Echter tijdens extreem warme dagen houden we het thuis graag koel. Zeker wanneer je thuis werkt of studeert. Warmte binnen, brengt ook een aantal nadelen met zich mee, zoals een verlaagde concentratie of slecht slapen. Wat belangrijk is om de koelte binnen te bewaren is zoveel mogelijk de warmte buiten te houden. Wanneer de warmte binnen zit, kan je wel proberen de ruimte te verkoelen met airco, maar dat is niet altijd even efficiënt of gezond voor het lichaam. Zonwering buiten is de ideale manier om de warmte in huis tegen te gaan.

De beste zonwering voor buiten

#1 Rolluiken

De beste zonwering om de warmte buiten te houden zijn op de eerste plaats rolluiken. In combinatie met een gesloten raam houden ze het meeste warmte tegen, aangezien deze volledig afsluitbaar zijn. Via ramen verlies je immers de meeste koelte. Daarnaast houden rolluiken ook het licht en geluid tegen, zeker tijdens de lange dagen in de zomer is het aangenaam in een donkere ruimte te kunnen slapen. Rolluiken zijn niet alleen tijdens de zomer, maar het hele jaar door. Tijdens de wintermaanden zorgen ze dan weer voor zo weinig mogelijk warmte verlies. Onze rolluiken zijn in verschillende uitvoeringen en kleuzen beschikbaar en met afstandsbediening bedienbaar.

 

Brustor_image_B-1100_C_ZIP_screen_with_ladies_RGB

#2 Screens

Wanneer je geen volledige verduistering wil, zijn screens ook een goede optie. Ze werken verduisterend, maar zo kan je nog wel naar buiten kijken vanuit je woonkamer of keuken. Screens zijn zonwerend, maar niet volledig warmtewerend. Ze zijn wel heel onderhoudsvriendelijk doordat ze verticaal langs de ramen hangen, ze worden niet daardoor niet snel vuil. Onze screens zijn ook elektrisch bedienbaar/

#3 Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is ideaal wanneer je aan terraszijde grote ramen hebt. Zo houdt het dak van de terrasoverkapping direct zonlicht tegen op de ramen. Terrasoverkapping plaatsen is een duurzame investering, want zo kan je genieten in eigen tuin ongeact het seizoen. Je geniet van bescherming tegen tegen, wind of zon. Het dak van een terrasoverkapping kan bestaan uit een uitschuifbaar doek of kantelbare lamellen. Bovendien zijn er heel wat personalisatiemogelijkheden.

_BRU0033_CORR

#4 Zonnescherm

Zonnescherm of zonneluifels zijn er in verschillende formaten: knikarmschermen, uitvalschermen. Een uitvalscherm staat heel dicht bij de raam, en is ideaal voor ramen waar je niet vaak langs hoeft te lopen zoals bij een appartementsgebouw. Bij een knikarmscherm is het doek openschuifbaar en bepaal je zelf de gewenst licht- en zoninval.

Wij staan altijd voor u klaar!

Het maakt niet uit welke speciale eisen u aan ons stelt, IN-OUT Natural Living heeft de passende oplossing. Speciale constructies , individuele uitvoeringen of bewerkingen, vraag ons naar de mogelijkheden. Neem een kijkje in ons uitgebreid assortiment of contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.