beige gordijnen met een plooi in

3 tips bij het kiezen van de juiste gordijnen

Welke gordijnen kiezen? Dat is een cruciale vraag bij het herinrichten van een bestaande of nieuwe woning. Gordijnen kunnen echt het verschil maken in het interieur. Ze brengen sfeer en gezelligheid in de woning en zorgen voor de gewenste lichtinval en temperatuur in huis. We geven daarom graag enkele tips mee bij de keuze van de juiste gordijnen.

Tip #1 Bepaal je interieur stijl

Er zijn verschillende soorten woonstijlen, zoals landelijk, industrieel, modern, retro, Scandinavisch, enzovoort. Heb je een bepaalde interieur stijl in gedachte? Dan kunnen de juiste gordijnen ook echt het verschil maken. Bijvoorbeeld, gordijnen met een waveplooi worden vaak gekozen in een moderne interieur stijl, terwijl linnen gordijnen een uitstekende match zijn voor een landelijke interieur stijl.

beige gordijnen die de grond raken met een plooi in en ook glasgordijnen, daarnaast een plant

Tip #2 Welke kleur en tint kies je voor de gordijnen?

Het kiezen van een kleur is heel persoonlijk, bespreek daarom de kleur samen met de mensen waarmee je samenwoont. De juiste tint kiezen hangt af van de sfeer die je wil creëren in de bijhorende ruimte. Houd tijdens het maken van je keuze rekening met het volgende trends:

  • Koude kleuren stralen rust en rationaliteit uit, ideaal voor een studieruimte of slaapkamer
  • Warme kleuren stralen warmte en gezelligheid uit, ideaal voor de woonkamer of eetkamer waar je veel tijd met elkaar doorbrengt.
  • Donkere tinten zorgen voor een intieme sfeer, terwijl lichte tinten openheid en ruimte geven.

Wanneer je de gepaste kleur kiest, zal je ook rekening moeten houden met de kleuren die je reeds hebt opgenomen in je omgeving. Heb je bijvoorbeeld al een zitbank in een levendige kleur, dan kunnen gordijnen in een witte, beige of lichtgrijze kleur een ideale match worden. Heb je nood aan een kleur accent? Dan kan je juist wel gaan voor een gordijn in een warme of levendige kleur.

Tip #3 Kies de geschikte raambekleding voor de juiste kamer

Als we denken aan gordijnen in de slaapkamer, dan denken we verduisterend. Donkere tinten zorgen ook voor een intieme sfeer die rust meebrengen. Uiteraard willen we geen gordijnen die de ruimte doen verkleinen. We raden daarom te kiezen voor een verduisterende stof, maar eentje zonder een te dikke voering.

 

 Gordijnen voor de woonkamer raden we aan te kiezen voor gordijnen van een lichte voering, om openheid te creëren. Waarschijnlijk heb je ook nood aan privacy in de woonkamer. Om binnengluurders geen kans te geven zijn semi transparante inbetween gordijnen de ideale oplossing. Voor jezelf wordt het zicht naar niet belemmerd, maar men kan niet naar binnen kijken.

Wij staan altijd voor u klaar!

Interesse in één van bovenstaande zonwering mogelijkheden? We staan u graag te woord om de ideale match te vinden voor uw woning.